Lysende vokalister i vårens lysvespere Det blir tre lysvespere i Sagene kirke denne våren.

Lysvesper i Sagene kirke 19. mars. Jazzpianisten Tord Gustavsen sammen med multikunstneren Håkon Kornstad som synger tenor og spiller saksofon.

Dette er en meditativ tidebønn med mye jazz. Det er fri adgang.
Lysvesper. En torsdag i måneden er det Lysvesper i Sagene kirke med Tord Gustavsen. Lysvesperen er en forening mellom melodisk og meditativ jazz og den eldgamle tidebønnen vesper. Den rommer godt med tid til stillhet og ettertanke. Datoer for våren: 19. februar, 19. mars og 23. april. Fri adgang

Lysvespere er en tilpasset form av den tradisjonsrike tidebønnen vesper, med meditativt preg, keltisk inspirert liturgi og mye jazzmusikk.  Sagene menighet har arrangert disse vesperne i 2 ½ år, med svært god oppslutning. Det er som regel oppimot 200 til stede. Vesperne starter kl. 19 og varer en time.

19. februar får vi være med på de første skrittene på et nytt samarbeid mellom Sigvart Dagsland og vespernes faste musiker, jazzpianisten Tord Gustavsen. Emil Skartveit holder en poetisk refleksjon.

Lysvesper
Sagene kirke
Torsdag 19. mars kl. 19.

En tilpasset form av den tradisjonsrike tidebønnen vesper, med meditativt preg, mye jazz og keltisk inspirert liturgi.

19. mars kommer multikunstneren Håkon Kornstad. Han spiller tenorsaksofon og synger tenor. Han har flere roller på Den Norske Opera bak seg. Men i vesperen vil han ha en litt annen stil, en meditativ ro i et moderne uttrykk, slik som på albumet «Dwell Time». De som husker ham fra opptreden under siste TV-aksjon, ved at vi har en helt spesiell kveld i vente.

23. april fortsetter Tord Gustavsen og vokalisten Solveig Slettahjell sitt strålende samarbeid.

Tekst: Jon Andreas Hasle

Mar3
Tirsdag 3. Mars,
13:00 Orgelkonsert i Sagene kirke
Kantor Stein Skøyeneie spiller på det historiske Hollenbach orgelet. Konserten kan kombineres med den påfølgende tidebønn

Mar5
Torsdag 5. Mars,
17:30 Stille meditasjon i store sakristi

Mar7
Lørdag 7. Mars,

Mar8
Søndag 8. Mars,
11:00 Gudstjeneste i Sagene kirke.
Prest Sturla Stålsett, kantor Stein Skøyeneie,. Dåp, nattverd og kirkekaffe. Offer: Marita-stiftelsen
Mar9
Mandag 9. Mars,
19:00 Sagenekoret, det er bare å dukke opp.
Vi møtes hver mandag kl 1900 - 2100 i Sagene kirke (bruk sideinngangen fra Arendalsgata) Tanken er å oppleve sangglede i et uhøytidelig hverdagskor. Det stilles ikke krav til erfaring med korsang fra før.