Orgelet i Sagene kirke
Lytt til det historiske Hollenbach-orgelet i Sagene kirke
Les mer
I kirka er det rom for både tro og tvil. Vi ønsker at konfirmantåret skal være både sosialt og lærerikt. Noen av temaene i løpet av året vil handle om å være menneske, snart bli voksen, liv og død, kristendom, kirke og gudstjeneste.
Les mer
I Sagene menighet har vi to små fellesskap hvor man samles hjemme hos folk i menigheten. Disse husgruppene er åpne for å ta imot nye medlemmer, og du er hjertelig velkommen til å bli med. Den ene gruppen snakker om den kommende søndagens prekentekst. Den andre gruppen følger en bok som er et samtaleopplegg som prøver å gjøre bibeltekster mer livsnære. Begge gruppene samles hver 14. dag. Prekentekstgruppen møtes på mandager og den andre på torsdager. Interesserte kan henvender seg til Steffi Lenz. tlf: 91140412
Les mer
Åpent for alle, ingen påmelding, velkommen inn! Høsten: Lørdagssamlinger (kl 19.00-21.00) Kom med to tomme eller fulle hender og så mange tomler som du måtte ha. Ta med det du måtte ønske å lage til julemessa. Trenger du ideer, får du gode forslag på samlingene. Vil du bare skravle en dag, er du velkommen til det også.
Les mer
Behandlingen av spørsmålet om kirkelig vigsel av likekjønnede par på Kirkemøtet denne uka, har vist at det er en stor og voksende andel i kirken som ønsker at dette skal bli mulig. Vi beklager vedtakene som ble gjort i denne saken. Vi mener at kirkelig vigsel av likekjønnede par i henhold til dagens ekteskapslov er teologisk legitimt, og en viktig pastoral og kirkelig oppgave. Siden Kirkemøtets behandling av saken har gjort dagens situasjon mer uklar for mange i og utenfor kirken, vil vi gjerne understreke følgende: Alle som har inngått borgerlig ekteskap er hjertelig velkommen til å feire dette med en seremoni i Sagene og Ila kirker til å motta forbønn og velsignelse over det inngåtte ekteskapet. Sokneprestene i Sagene og Iladalen: Sturla Stålsett og Knut Rygh
Les mer
Sagene kirke
Sagene tilbyr flotte rammer og god akkustikk til konserter og kulturarrangement
Les mer
Har du lyst til å bli leder for barn i kirka? Er du mellom 15 og 17 år, kan dette være noe for deg. Det er ledertreningssamlinger en tirsdag i måneden, du får prøvd deg som leder i praksis og du får en fantastisk tur til klosterfellesskapet Taize i Frankrike.
Les mer
Vi møtes hver mandag kl 1900 - 2100 i Sagene kirke (bruk sideinngangen fra Arendalsgata) Tanken er å oppleve sangglede i et uhøytidelig hverdagskor. Det stilles ikke krav til erfaring med korsang fra før. Vi satser på ukentlige øvelser og legger vekt på det sosiale. I blant vil vi bidra som forsangere i gudstjenester. I blant vil vi bidra som forsangere i gudstjenester. Heid Haugstad er dirigent og sammen med Kristin Økseter velger hun ut sanger for koret. De tar gjerne imot sangforslag i forskjellige sjangre. Det er bare å dukke opp på en øvelse, eller du kan ta kontakt med Hanne Valen 41 46 88 29/ hannk-va@online.no, dersom du har noen spørsmål
Les mer
Tore Brunborg og Tord Gustavsen Torsdag 13. november kl. 19-20 er det Lysvesper i Sagene kirke. Dette er en meditativ tidebønn med mye jazz. Denne gang spiller Buddy-vinneren Tore Brunborg (saksofon) og Tord Gustavsen (flygel). Det er fri adgang.
Les mer
 Flere saker
 
 
Nov27
Torsdag 27. November,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
17:30 Stille meditasjon i store sakristi
 
Nov29
Lørdag 29. November,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
1 dag Lys Våken i Ila kirke
Første søndag i advent er det kirkas nyttårsaften. Dette skal vi feire, sammen med kirker i hele landet for femte år på rad. Vi kaller det Lys Våken! Lørdag 29. november – søndag 30. desember inviterer vi alle 10-åringer, 11-åringer og 12-åringer i Sagene og Ila til å være med å overnatte i Ila kirke, i Søren Jaabæksgate 5. Vi samles på lørdagen klokka 16. 45. Snakk med de voksne i huset, og be dem melde deg på innen 26. november ved å sende e-post til maria.anonsen@oslo.kirken.no eller telefon 98015536.
 
Nov30
Søndag 30. November,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
19:00 Adventsgudstjeneste med tenning av julegran
. Presentasjon av ny salmebok. Prest Arne Sand, kantor Stein Skøyeneie. Tenning av julegrana etter gudstjenesten med Sagene skole musikkorps.
 
Des1
Mandag 1. Desember,
19:00 Sagenekoret, det er bare å dukke opp.
Vi møtes hver mandag kl 1900 - 2100 i Sagene kirke (bruk sideinngangen fra Arendalsgata) Tanken er å oppleve sangglede i et uhøytidelig hverdagskor. Det stilles ikke krav til erfaring med korsang fra før.
Des2
Tirsdag 2. Desember,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
13:00 Orgelkonsert i Sagene kirke
Kantor Stein Skøyeneie spiller på det historiske Hollenbach orgelet. Konserten kan kombineres med den påfølgende tidebønn