Allehelgensdag 2. november i Sagene og Ila kirke
Gudstjeneste, konsert og skumringskveld
Kl. 11 Gudstjeneste, kl 13 Orgelkonsert Sagene kirke, Kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Bach, Sandvold, Hovland og Guilmant.
Orgelet i Sagene kirke
Lytt til det historiske Hollenbach-orgelet i Sagene kirke
Les mer
Midt i det hektiske livet rundt Sagene kirke finnes det et annerledes rom enn du finner hjemme, på jobben eller på kafé. Sagene kirke er åpen for deg som bor på Sagene, jobber her eller som haster forbi. Om du trenger stillhet, følelsen av noe hellig, et sted å sette deg ned og hvile bena litt – om du ønsker å tenne et lys eller noen å snakke med, skal kirken være der for deg – med åpne dører. Stikk innom når du ser at kirkedørene er åpne. Velkommen inn i Sagene kirke!
Les mer
I kirka er det rom for både tro og tvil. Vi ønsker at konfirmantåret skal være både sosialt og lærerikt. Noen av temaene i løpet av året vil handle om å være menneske, snart bli voksen, liv og død, kristendom, kirke og gudstjeneste.
Les mer
Allehelgensdag, 2. november kl 13, spiller kantor Stein Skøyeneie konsert på Sagene kirkes unike Hollenbachorgel fra 1891.
Les mer
I Sagene menighet har vi to små fellesskap hvor man samles hjemme hos folk i menigheten. Disse husgruppene er åpne for å ta imot nye medlemmer, og du er hjertelig velkommen til å bli med. Den ene gruppen snakker om den kommende søndagens prekentekst. Den andre gruppen følger en bok som er et samtaleopplegg som prøver å gjøre bibeltekster mer livsnære. Begge gruppene samles hver 14. dag. Prekentekstgruppen møtes på mandager og den andre på torsdager. Interesserte kan henvender seg til Steffi Lenz. tlf: 91140412
Les mer
Åpent for alle, ingen påmelding, velkommen inn! Høsten: Lørdagssamlinger (kl 19.00-21.00) Kom med to tomme eller fulle hender og så mange tomler som du måtte ha. Ta med det du måtte ønske å lage til julemessa. Trenger du ideer, får du gode forslag på samlingene. Vil du bare skravle en dag, er du velkommen til det også.
Les mer
Behandlingen av spørsmålet om kirkelig vigsel av likekjønnede par på Kirkemøtet denne uka, har vist at det er en stor og voksende andel i kirken som ønsker at dette skal bli mulig. Vi beklager vedtakene som ble gjort i denne saken. Vi mener at kirkelig vigsel av likekjønnede par i henhold til dagens ekteskapslov er teologisk legitimt, og en viktig pastoral og kirkelig oppgave. Siden Kirkemøtets behandling av saken har gjort dagens situasjon mer uklar for mange i og utenfor kirken, vil vi gjerne understreke følgende: Alle som har inngått borgerlig ekteskap er hjertelig velkommen til å feire dette med en seremoni i Sagene og Ila kirker til å motta forbønn og velsignelse over det inngåtte ekteskapet. Sokneprestene i Sagene og Iladalen: Sturla Stålsett og Knut Rygh
Les mer
Sagene kirke
Sagene tilbyr flotte rammer og god akkustikk til konserter og kulturarrangement
Les mer
Har du lyst til å bli leder for barn i kirka? Er du mellom 15 og 17 år, kan dette være noe for deg. Det er ledertreningssamlinger en tirsdag i måneden, du får prøvd deg som leder i praksis og du får en fantastisk tur til klosterfellesskapet Taize i Frankrike.
Les mer
 Flere saker
 
 
Nov1
Lørdag 1. November,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
 
Nov2
Søndag 2. November,
11:00 Allehelgensdag Gudstjeneste
Prest Knut Rygh, diakon Gunnel Johansson Rø og kantor Stein Skøyeneie. Sagene Vocalis. Lystenning, dåp og nattverd. Kirkekaffe.
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
13:00 Orgelkonsert Sagene kirke
Kantor Stein Skøyeneie spiller musikk av Bach, Sandvold, Hovland og Guilmant, på det unike Hollenbachorgelet fra 1891. Konserten har gratis adgang.
 
Nov3
Mandag 3. November,
19:00 Sagenekoret, det er bare å dukke opp.
Vi møtes hver mandag kl 1900 - 2100 i Sagene kirke (bruk sideinngangen fra Arendalsgata) Tanken er å oppleve sangglede i et uhøytidelig hverdagskor. Det stilles ikke krav til erfaring med korsang fra før.
 
Nov4
Tirsdag 4. November,
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
13:00 Orgelkonsert i Sagene kirke
Kantor Stein Skøyeneie spiller på det historiske Hollenbach orgelet. Konserten kan kombineres med den påfølgende tidebønn
 
Nov5
Onsdag 5. November,
16:45 Barnsang og Superkor i Ila kirke
Nov6
Torsdag 6. November,
11:30 Babysang I Sagene kirke
12:00 Åpen kirke
Åpen kirke, mulighet for lystenning, m.m.
17:30 Stille meditasjon i store sakristi